Feestelijke start bouw van project Daverhof in Kerk-Avezaath

GEPLAATST OP 5 oktober 2023

Pieter Neven, wethouder van de gemeente Buren, en Ed de Moor van De Realisatie Projectontwikkeling heten alle toekomstige bewoners van Daverhof in Kerk-Avezaath van harte welkom tijdens een feestelijk moment.

Afgelopen woensdag gaven Neven en De Moor samen het officiële startsein voor de bouw van project Daverhof, die feestelijk werd ingeluid met een levensgrote champagnefles. Daar bleek het niet bij. Neven en De Moor maakten ook nog de straatnaam bekend. Naast dit officiële moment kregen de toekomstige bewoners de gelegenheid om elkaar te leren kennen tijdens een gezellige borrel met heerlijke hapjes.

Pieter Neven: “Ik ben blij dat de bouw van start is gegaan. Project Daverhof is een mooi woningbouwplan wat zich kenmerkt door zijn kleinschaligheid en traditionele uitstraling. Het past bij de bestaande woningen en gebouwen in de omgeving. Het is mooi om te zien hoe de ontwikkelaar de rijke geschiedenis van het dorp heeft verweven in het plan.”

Kerk-Avezaath [aantal] duurzame woningen rijker
Het project Daverhof is opgedeeld in verschillende blokken met eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen, drie-onder-één-kapwoningen en levensloopbestendige woningen. De Realisatie Projectontwikkeling hecht veel waarde aan duurzame woningen en een prettige leefomgeving voor mens én dier. Daarom zijn er maatregelen genomen om de woningen en de omgeving zo duurzaam mogelijk te maken.

Ed de Moor: ‘’De Realisatie bouwt unieke projecten op bijzonder locaties”. In dit project zijn verschillende maatregelen genomen ter ondersteuning van vogels, insecten, groen en waterbehoud. Zo zijn er bijenstenen en nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen in de gevels geïntegreerd. De toevoeging van veel groen heeft de ecologische structuur van het gebied versterkt. Bovendien draagt een groene leefomgeving bij aan een hogere kwaliteit van leven voor de bewoners. De woningen zijn voorzien van zonnepanelen en warmtepompen en kunnen zichzelf voorzien van groene energie.”

Noot voor de redactie:

De Realisatie BV heeft in samenwerking met Schippers Architecten het project ontwikkeld, en de bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door bouwbedrijf Reuvers.

Onderwerpen

Recente berichten