Feestelijke Start Bouw van project De Wachters in Zeewolde

GEPLAATST OP 22 september 2023

Op 20 september kwamen alle kopers van het project de Wachters in Zeewolde bijeen om gezamenlijk te vieren dat de bouw van hun woning van start is gegaan. 

Helmut Hermans,  (wethouder economie wonen en ruimtelijke ontwikkeling) en Ed de Moor van De Realisatie projectontwikkeling heetten in de speech alle toekomstige bewoners welkom, waarna met alle aanwezigen werd afgeteld en de bouw ingeluid. Tegelijk werd er een levensgrote champagnefles ‘ontkurkt’. Aansluitend was er een gezellige borrel met overheerlijke hapjes, waar de toekomstige bewoners in de gelegenheid waren elkaar te leren kennen. 

Het project de Wachters bestaat uit 15 appartementen en 3 vrijstaande villa’s. Het is een bijzonder duurzaam project gemaakt voor een brede doelgroep. De appartementen zijn ontwikkeld in het segment betaalbaar. 11 appartementen zijn in verkoop gegaan in de categorie tot max  € 365.000, daarnaast zijn er 4 tiny-penthouses ontwikkeld met een maximale vrij-op-naam som van € 250.000,=.

Het project is dus geschikt voor voor starters, gezinnen, alleenstaanden en senioren. De vrijstaande woningen gelegen aan het water, hebben een ruime achtertuin en uitzicht over het doorgaande vaarwater, waar de bewoners een eigen privé ligplaats hebben. De appartementen, ook aan het water gelegen, hebben net zoals de vrijstaande woningen een mooi uitzicht op de sluis De Spieghel.

De gemeente Zeewolde heeft een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid, natuurinclusiviteit en circulariteit.  De Realisatie heeft al deze thema’s ruim laten terugkomen in de ontwikkeling van dit woningbouwproject.

De Realisatie ontwikkelt voor de toekomst en generaties die komen. Het project voldoet aan de eisen van de EPC en MPG. Alle woningen worden standaard voorzien van zonnepanelen om eigen energie op te wekken. Wat betreft natuurinclusiviteit zijn in dit project diverse maatregelen genomen voor vogels, insecten, groen en water. In de gevels zijn bijensteken en nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen toegepast. Door veel groen in het plan op te nemen, zijn de ecologische structuren verbeterd.  Een groene leefomgeving draagt bij aan een betere omgeving voor de bewoners.

De Realisatie BV heeft in samenwerking met Bakers Architecten en Adviesbureau Haver Droeze het project ontwikkeld en de bouw wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Jansen BV uit Lunteren.

 

Onderwerpen

Recente berichten