Gemeente Ede en De Realisatie ondertekenen koopovereenkomst Smachtenburgse Eng

GEPLAATST OP 21 februari 2022
De gemeente Ede en De Realisatie hebben de koopovereenkomst voor 18 duurzame woningen ondertekend! De woningen worden door De Realisatie ontwikkeld in het plan Smachtenburgse Eng. 

De Realisatie is door de Gemeente Ede geselecteerd als ontwikkelaar voor het laatste deelgebied in de wijk Smachtenburg in Harskamp. Wethouder Peter de Pater en Ed de Moor van De Realisatie ondertekenden het koopcontract afgelopen woensdag in het gemeentehuis van Ede.

De woningen in Smachtenburgse Eng zijn door Van Bokhorst Architecten ontworpen als klassieke woningen. Door karakteristieke materialen en authentieke details in de architectuur sluiten we aan bij het dorpse karakter van de gebouwde omgeving. Daarbij zijn landelijke kernmerken uit de verdere omgeving ook opgenomen in de architectuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verticaal houtwerk dat kenmerkend is voor de boerenschuren in de omgeving, dit wordt op een aantal gevels toegepast.

Het uitgangspunt bij dit project is een met natuur dooraderd plan, waarbij we samen hebben gewerkt met landschapsbureau Haver Droeze. De woningen zijn voorzien van groene daken, nestkastjes in blinde muren, insectenhotels, ontkoppeling van regenwater en ook de erfafscheiding wordt aangelegd.

De planning is om gelijk na de zomer te starten met de verkoop van achttien woningen, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap-woningen en rijwoningen.

Onderwerpen

Recente berichten