GEWONNEN TENDER VOOR 34 WONINGEN IN ZEEWOLDE HAVENKWARTIER

GEPLAATST OP 7 maart 2024

Gemeente Zeewolde heeft voor de ontwikkeling van bouwveld 7.3 in Havenkwartier gekozen voor ons plan ‘Hof van Seaewald’. In samenwerking met Pauwert Architectuur en landschapsbureau Haver Droeze hebben we in de sfeer van de oude Zuiderzeestad een woonblok ontworpen.

Het plan bestaat uit 34 grondgebonden woningen met een diverse aanbod. Diverse woningen bieden ruimte aan gezinnen en er is tevens specifiek aandacht geweest voor woningen geschikt voor starters en senioren uit Zeewolde en omstreken.

Architectuur

De architectuur is geïnspireerd op de vroegere Zuiderzeedorpen in combinatie met eigentijdse stijlkenmerken. Hof van Seaewald bestaat uit een rijkheid aan historische en nautische invloeden in de buitenschil en het binnengebied is daarentegen zacht en natuurinclusief. Door een mix van drie typologieën: Natuurlijk, Traditioneel en Industrieel ontstaat een beeld van een organisch gegroeid dorp.

Het bouwblok bestaat uit verschillende karakters. De woningen aan de dijkzijde vormen het krachtige silhouet, als visitekaartje van de wijk, met het poortgebouw, vrijstaande woningen en twee-onder-één-kapwoningen. Terwijl aan de kade juist sterk gerefereerd wordt naar een Zuiderzeehavenstad met een intiemere sfeer met lagere bebouwing en minder ruimte tussen de woningen.

Vrijwel iedere woning is uniek. Door diverse gevelsprongen en een verscheidenheid aan detaillering, kleuren en daken ontstaat een levendig en gevarieerd straatbeeld. De woningen zijn individueel afleesbaar.

De groene binnenwereld

In het binnenhof realiseren we een klimaatadaptieve oase. De groene binnenwereld vormt een groen collectief binnenhof welke wordt verbonden met groene paden naar naastgelegen openbare ruimtes en de overige bouwblokken in Het Havenkwartier. Er ontstaat een luwe secundaire wandelroute. Door de aangrenzende tuinen te voorzien van groene erfafscheiding en groen begroeide pergola’s ontstaat tevens een doorlopende groene rand als route voor fauna.

Door parkeren zo compact mogelijk te houden in de binnenwereld, ontstaat meer ruimte voor collectiviteit.  Collectiviteit vergroot de samenhang in de buurt. Het binnenhof vormt een plek om te ontmoeten en te delen: het ankerpunt voor het creëren van een hechte buurt.

Duurzaamheid

De woningen zijn duurzaam, circulair en natuurinclusief ontworpen. De woningen worden aangesloten op stadswarmte, voorzien van zonnepanelen en voldoen aan de eisen van Nul-Op-De-Meter. Groene gevels en (hellende) daken hebben een isolerend vermogen en dragen tevens bij aan de biodiversiteit. Natuurinclusieve maatregelen zijn in het ontwerp meegenomen, zo worden nestkasten en bijenstenen als ornamenten toegepast in diverse gevels.

Havenkwartier

Boven op de dijk in de Polderwijk wordt de nieuwe woonwijk Het Havenkwartier gerealiseerd. De Zeewolderdijk is verlegd en de grond in het Havenkwartier is opgehoogd. Dit zorgt voor een relatie met het water en geeft uniek uitzicht op de lager gelegen woonbuurten en het polderlandschap.  Het Havenkwartier bestaat naast deze 34 woningen uit 47 sociale huurwoningen van Woonpalet, 61 woningen van Koopmans in project Havenkwartier en 51 woningen in project De Ankerplaats. Recent zijn er 50 woningen uit project Boeghaven opgeleverd.

Op dit moment werken we hard aan de verdere uitwerking van het plan. Op 20 april vindt de start verkoop plaats in het gemeentehuis Zeewolde, Raadhuisplein 1.

laat via www.havenkwartier-zeewolde.nl je interesse achter en wij houden je op de hoogte over de verdere ontwikkelingen.

Onderwerpen

Recente berichten