Nieuw Project in Ede: Smachtenburgse Eng

GEPLAATST OP 25 januari 2022
In de wijk Smachtenburg, gemeente Ede, gaan wij 18 woningen ontwikkelen. 

Het plan is gelegen aan de rand van de Veluwe. Een ligging als deze vraagt om een integrale aanpak, er is vanaf begin af aan gekeken hoe we natuurinclusieve maatregelen direct en zo ruim mogelijk in de ontwerpen en in de buitenruimte kunnen integreren.

De woningen in Smachtenburgse Eng zijn door Van Bokhorst Architecten ontworpen als klassieke woningen. Door karakteristieke materialen en authentieke details in de architectuur sluiten we aan bij het dorpse karakter van de gebouwde omgeving.  Ook landelijke kenmerken uit de verdere omgeving krijgen een plek in de architectuur. Denk bijvoorbeeld aan verticaal houtwerk dat kenmerkend is voor de boerenschuren in de omgeving, dit wordt op een aantal gevels toegepast.

Natuurinclusief 

Het project is gelegen op een oude eng van Harskamp, vandaar de naam Smachtenburgse Eng. Het uitgangspunt bij dit project is een met natuur dooraderd plan, waarbij we samen hebben gewerkt met landschapsbureau Haver Droeze. We voorzien in groene daken, nestkastjes in blinde muren, insectenhotels, ontkoppeling van regenwater en ook de erfafscheiding leggen wij aan en worden door middel van diverse groenstructuren vormgegeven.

Programma

Smachtenburgse Eng is geschikt voor diverse doelgroepen door de diversiteit aan type woningen. Zo zijn er woningen geschikt voor senioren om in het dorp te kunnen blijven wonen, maar ook starters vinden hier hun plek. Daarbij komt dat de woningen een brede beukmaat hebben, door uit- en aanbouwen kunnen de woningen geschikt gemaakt worden voor iedere doelgroep.

In de basis zijn zijn er 2 vrijstaande woningen, 12 rijwoningen en 2 twee-onder-een kap woningen.

 

Onderwerpen

Recente berichten