Nieuw project in Vlissingen: Pakhuis Keersluis

GEPLAATST OP 15 september 2021
In het Scheldekwartier in Vlissingen gaan wij een project ontwikkelen op de locatie ‘Kop Keersluis’. We hebben deze locatie voorlopig toegewezen gekregen op basis van een uitvraag van de gemeente Vlissingen. We zullen hier het plan Pakhuis Keersluis gaan realiseren met in totaal 58 woningen. 

 

De locatie Kop Keersluis ligt direct aan het Kanaal door Walcheren. Aan de zuidzijde is het gelegen aan de doorgetrokken groene Singel en aan de noordzijde aan de Paul Krugerstraat. De locatie biedt een uniek uitzicht op de bedrijvigheid van het kanaal, de stad en de binnenhavens. We zullen hier 50 woningen realiseren, in zowel de vrije sector huur- als koopappartementen voor verschillende doelgroepen en in verschillende  prijscategorieën.

Rijke, maritieme architectuur met knipoog naar het verleden

Jan Bakers, van architectenbureau Bakers Architecten, ontwierp een gebouw dat refereert aan het rijke historische en maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw. Het deel aan De Willem Ruysstraat heeft de uitstraling van een pakhuis en heeft een bijzonder hoekaccent op de kruising bij de Keersluisbrug. In het pakhuis en in het hoekaccent zijn subtiel de verwijzingen te zien naar het ontwerp van architect Piet Götzen (1914-1977), aan de voormalige Koningsweg. Aan de zijde van de Paul Krugerstraat is gekozen voor een strakke architectuur dat aansluit op de bestaande bebouwing. Aan de zijde van de Singel komen bijzondere beneden-boven-woningen.

Alle 58 wooneenheden zijn gesitueerd rondom een houten ‘scheepsdek‘ wat aangekleed is met groen, waaronder het parkeren is opgelost. De uitgesproken, maar bij de sfeer van de Scheldewijk passende, architectuur zal van Pakhuis Keersluis een herkenningspunt maken aan de entree van het Scheldekwartier en de stad Vlissingen.

Het volledige persbericht is hier te lezen.

 

Onderwerpen

Recente berichten