Overeenkomst Kop Keersluis is gesloten, start bouw 2022

GEPLAATST OP 21 december 2021
Op 17 december hebben de gemeente Vlissingen en De Realisatie de koop- en ontwikkelovereenkomst voor het bouwplan Kop Keersluis in het Scheldekwartier getekend. De overeenkomst is getekend door wethouder De Jonge (gemeente Vlissingen) en Ed de Moor (De Realisatie). Het bouwplan bevat 58 woningen, zowel koopappartementen als vrije sector huurappartementen. 

Het appartementencomplex is prachtig gelegen aan de Singel en biedt uitzicht over de Keersluisbrug en het Kanaal door Walcheren. De locatie is dé entree naar Vlissingen en het Scheldekwartier. Vlissingen komt hier in al zijn kenmerken naar voren: maritiem, kleurrijk & dynamisch!

Rijke, maritieme architectuur met knipoog naar het verleden

Het ontwerp is gemaakt door Bakers architecten uit Utrecht. De architectuur refereert aan het rijke historische, maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw. Het deel aan de Willem Ruysstraat heeft de uitstraling van een pakhuis en heeft een bijzonder hoekaccent op de kruising bij de Keersluisbrug. In het pakhuis en in het hoekaccent zitten verwijzingen naar het gebouw wat architect Piet Götzen (1914-1977) ontwierp en lange tijd een bekende Vlissingse garage was langs de voormalige Koningsweg. Aan de zijde van de Paul Krugerstraat is gekozen voor een strakke architectuur dat aansluit op de bestaande bebouwing. Langs de Singel komen royale beneden-boven-woningen die verhuurd zullen gaan worden.

De woningen zijn voor een grote groep bewoners interessant, omdat ze variëren in ligging, afmeting, prijs en woningplattegrond. De woningen variëren van 60 tot 160m² en zijn van alle duurzaamheids- en woongemakken voorzien. Alle woningen hebben naast een eigen buitenruimte ook de beschikking over een grote, gezamenlijke binnentuin. Voor de bewoners zijn parkeerplekken op eigen terrein, maar er zullen ook een aantal elektrische deelauto’s beschikbaar gesteld worden.

Start verkoop vanaf april 2022, bouw start eind 2022

We hebben de ambitie om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw van de woningen op de Kop Keersluis. Bert Bimmel Makelaardij verwacht dat de verkoop van de appartementen rond Pasen 2022 gaat beginnen. Diverse belangstellenden voor de koop- en huurappartementen hebben zich al gemeld voor deze unieke Vlissingse locatie.

De Scheldewijk is volop in ontwikkeling

De gemeente Vlissingen heeft met De Realisatie weer een landelijk opererende ontwikkelaar verbonden aan het Scheldekwartier. Dit sluit mooi aan op de combinatie van lokale, regionale en landelijke partners die met de gemeente Vlissingen het Scheldekwartier tot een succes maken. De gemeente Vlissingen heeft De Realisatie geselecteerd na een tenderprocedure waar 11 projectontwikkelaars aan deelnamen.

Wanneer de Kop Keersluis gebouwd gaat worden is nagenoeg het hele noordelijke deel van het Scheldekwartier gebouwd of in aanbouw. Het hele gebied is herkenbaar door de authentieke Vlissingse sfeer en de variatie aan woningen. Kenmerkend voor de Scheldewijk is het gebruik van gebakken gevelstenen en de verschillende gevels, waardoor vrijwel iedere woning uniek is!

 

Onderwerpen

Recente berichten