Start bouwfeest Zant in Gorinchem

GEPLAATST OP 23 september 2021
De bouw van 64 woningen in de Lingewijk is van start gegaan. Om dit bijzondere moment te vieren heeft op het voormalige speeltuinterrein op woensdag 22 september 2021 een Start Bouwfeest plaatsgevonden.

Samen met wethouder Van Doesburg, de toekomstige bewoners, De Realisatie, de Gemeente Gorinchem en Reuvers is er geproost op de bouw.

De feestelijke middag vond plaats op de bouwlocatie in de Lingewijk in Gorinchem. Wethouder van Doesburg heette in zijn speech alle toekomstige bewoners welkom, waarna met alle aanwezigen werd afgeteld en de bouw ingeluid. Tegelijk werd een levensgrote champagnefles ‘ontkurkt’ en werd de lucht en bouwplaats gekleurd door alle confetti.

Aansluitend was er een borrel, waar de toekomstige bewoners in de gelegenheid waren elkaar te leren kennen.

Het project ‘Zant’ bestaat uit 64 royale, duurzame en natuurinclusieve ééngezinswoningen in de wijk Lingewijk, de oudste woonwijk buiten de authentieke vesting van Gorinchem. Verdeeld over in totaal 12 blokken variëren de woningen van twee- en drie-onder-een kap woningen tot rijwoningen.

De Realisatie heeft het project binnen een jaar ontwikkeld en verkocht. De bouw wordt uitgevoerd door Reuvers Ontwikkeling & Bouw, naar verwachting zal de oplevering van de woningen in het najaar van 2022 plaatsvinden.

Foto’s door Feenstra Fotografie.

Onderwerpen

Recente berichten