Succesvolle bewonersbijeenkomst Schelpenbuurt

GEPLAATST OP 21 oktober 2021
De projecten Vaartsche Weelde en Binnengaats komen beide in de nieuwe Schelpenbuurt in Zeewolde. Samen met de gemeente hebben we een succesvol eerste Schelpenbuurt Café georganiseerd. Doel van de avond: elkaar leren kennen en een duurzame buurt stimuleren. 

Bij De Realisatie hechten wij veel waarde aan de omgeving en bewoners. Deze bewonersavond was er dan ook om de bewoners mee te nemen in het verhaal áchter hun nieuwe woning: de duurzame maatregelen die genomen zijn en wat hun woning en de directe omgeving extra bijzonder maakt.

Daarbij heeft de gemeente Zeewolde laten zien hoe de bewoners nu, maar ook straks na oplevering, met elkaar een steentje bij kunnen dragen aan een duurzame buurt. Zij zullen meerdere Schelpenbuurt Cafés organiseren om dit voort te zetten. Tot slot heeft een imker de bewoners vertelt wat er op het gebied van biodiversiteit gebeurt in Zeewolde, met daarbij concrete tips over hoe de tuin zo diervriendelijk mogelijk ingericht kan worden.

Om dit meteen in praktijk toe te passen hebben de bewoners een boekje met alle informatie meegekregen, inclusief een zakje zaden om de tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bijen en andere insecten. Daarbij kregen de bewoners ook door de imker gemaakte honing mee, in stijl van de projecten. De avond werd afgesloten met een borrel, waar de bewoners kennis met elkaar hebben gemaakt.

De bewonersavond en ontwikkeling van de Schelpenbuurt is een goed voorbeeld van onze ontwikkelfilosofie DOEN. Onze ambitie is om duurzaamheid te vertalen naar een concrete aanpak binnen onze projecten. We praten niet alleen over duurzaam ontwikkelen, we DOEN het ook echt.

We kijken terug op een geslaagde avond!

 

 

 

 

 

Onderwerpen

Recente berichten