Twintig nieuwe woningen in hart van Kerk-Avezaath

GEPLAATST OP 28 september 2021
Wij hebben een ‘go’ voor woningbouwproject Daverhof in Kerk-Avezaath! Het college van burgemeester en wethouders is blij met de woningbouwontwikkelingen in Kerk-Avezaath. Uit het onderzoek blijkt dat de twintig woningen haalbaar zijn op de twee voormalige bedrijvenpercelen.

In het centrum van Kerk-Avezaath zullen wij twee percelen voor bedrijven aanpassen tot een plek om te wonen. De woningbouw heeft lange tijd stilgelegen in het dorp. Door een positief resultaat bij het haalbaarheidsonderzoek, kunnen er twintig woningen worden gebouwd in het hart van Kerk-Avezaath. Van de twintig woningen zijn er elf levensloopbestendig. Zo kunnen inwoners uit Kerk-Avezaath in hun dorp blijven wonen en doorstromen naar een levensbestendige woning.

Grasveld Dorpsstraat

De gemeente Buren is eigenaar van het grasveld aan de Dorpsstraat in Kerk-Avezaath. Het grasveld werd betrokken bij het onderzoek van Daverhof. Omwonenden waren bepaald niet enthousiast over deze keuze, daarom hebben wij besloten het grasveld uit het plan te halen.

Wethouder André van den Hurk: ,,We vinden het belangrijk gehoor te geven aan inwoners. Het grasveld heeft voor hen een grote waarde. Het is fijn dat de initiatiefnemer en wij hier rekening mee kunnen houden. En dat we nu alsnog twintig mooie woningen gaan bouwen in het centrum van het dorp.”

Omwonende Piet Schimmel die aanvankelijk zeer kritisch was, is tevreden over de uitkomst, zegt hij: ,,Het grasveld blijft behouden en ook is ingegaan op onze wensen voor de aanleg van een fiets- en voetpad. Ook komt er een muur tussen de nieuwbouw en onze huizen om onze privacy te waarborgen. Ik heb net de laatste tekeningen binnen, we hebben met De Realisatie goed kunnen overleggen.’’

SteenGoed Benutten

Met SteenGoed Benutten gaat provincie Gelderland de leegstand te lijf. SteenGoed Benutten levert een financiële bijdrage aan de uitvoering van project Daverhof. Op deze manier is de bouw financieel uitvoerbaar en haalbaar.

Het volledige persbericht is hier te lezen.

Onderwerpen

Recente berichten