Volgende stap Bolwerk Klundert: ondertekening koopovereenkomst is een feit!

GEPLAATST OP 31 januari 2023

Gemeente Moerdijk en De Realisatie hebben de koopovereenkomst voor 35 woningen ondertekend! De Realisatie is als winnende partij gekozen voor de ontwikkeling van 11 grondgebonden woningen en 24 appartementen in Klundert. Samen met SVP Architectuur en Stedenbouw en landschapsbureau Haver Droeze is het project ontwikkeld.

“Het appartementencomplex is ontworpen als volume dat refereert aan het stoere karakter van een verdedigingsmuur. Het gebouw oogt gesloten aan de zijden die de vroegere lijnen volgen en wordt volledig opgetrokken uit metselwerk. De structuur en kleur hiervan verwijzen naar een voormalig bastion en de historische verdedigingsmuur. Een mooie verwijzing naar de historische vestingwerken vormt de basis waarop ons plan gedragen wordt. Het wordt wonen in een gloednieuw stuk historie”, licht Ed de Moor namens de combinatie projectontwikkelaar De Realisatie, SVP Architectuur en Stedenbouw en landschapsbureau Haver Droeze toe.

Op het lagere deel zijn drie kleinschalige woonblokken ontworpen die in maat en schaal passen bij de bestaande omgeving. De grondgebonden woningen staan op het vroegere schootsveld. In vroegere tijden was hier alleen houten bebouwing geoorloofd, omdat deze in geval van een aanval snel afgebroken konden worden.

“Met dit ontwerp kunnen we weer woningen bouwen waaraan in Klundert behoefte is”, legt wethouder Danny Dingemans uit. “Daarnaast zorgen we er ook voor dat de bijzondere geschiedenis van dit stukje Klundert niet verdwijnt. Op allerlei manieren komt die geschiedenis terug in het plan.”

Duurzaamheid en doelgroepen
De woningen worden voorzien van een warmtepomp, groen dak, bomen om hittestress te voorkomen, ruimte voor een waterberging en om het autogebruik terug te dringen zullen er een aantal elektrische deelauto’s beschikbaar worden gesteld. Het plan is geschikt voor diverse doelgroepen. De woningen bieden ruimte aan senioren om in de stad te blijven wonen, maar ook aan starters en gezinnen die toe zijn aan hun eerste of volgende stap.

Planning en belangstelling
Naar verwachting zullen wij na de zomer in verkoop gaan met de 35 woningen, waaronder 2 twee-onder-een-kapwoningen, 4 hoekwoningen, 5 rijwoningen en 24 appartementen.

Heeft u belangstelling en wilt u op de hoogte worden gehouden? Meld u dan aan bij: www.nieuwbouw-klundert.nl

Feenstra fotografie.nl

Onderwerpen

Recente berichten