Cohenlaan Utrecht

Op het terrein aan de Cohenlaan in de wijk Noordoost in Utrecht heeft vroeger een schoolgebouw gestaan. De gemeente ging deze locatie herontwikkelen naar wonen. Na sloop kwam een unieke kavel vrij, waar De Realisatie een kleinschalig appartementencomplex op heeft geprojecteerd.

Als hoofdopzet is samen met Jan Bakers Architecten gekozen voor een U-vorm bouwvolume. De U-vorm is met haar open zijde georienteerd op de zonzijde. Het zo ontstane binnenhof maakt onderdeel uit van het omgevinsgroen. Landschaps architect LoosvanVliet heeft het ontwerp voor de binnen en buitentuin opgezet.

Het programma bestond uit (starters-)appartementen met 2 tot 3 kamers. De gevels staan schuin georiënteerd ten opzichte van de galerij waardoor er een privé buitenruimte ontstaat kijkend op het binnenhof. De architectuur aan de buitenzijde is bescheiden van opzet met wit gekeimde gevels, met als contrast de houten afwerking aan de binnenzijde van het bouwblok.

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

Of heeft u alleen een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Projectomschrijving

STATUS
niet uitgevoerd
AANTAL WONINGEN
24 appartementen
PRIJZEN
n.v.t.
START BOUW
n.v.t.
OPLEVERING
n.v.t.

Locatie

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

of heeft u een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP