Hof van Seaewald in Zeewolde

Boven op de dijk in de Polderwijk wordt de nieuwe woonwijk Havenkwartier gerealiseerd. Dit zorgt voor een relatie met het water en geeft uniek uitzicht op de lager gelegen woonbuurten en het polderlandschap. In deze nieuwe wijk worden 34 woningen gerealiseerd in het plan Hof van Seaewald.

Architectuur
De architectuur is geïnspireerd op de vroegere Zuiderzee dorpen gecombineerd met eigentijdse stijlkenmerken. De woningen zijn individueel afleesbaar. Door diverse gevelsprongen en een verscheidenheid aan detaillering, kleuren en daken ontstaat een levendig en gevarieerd straatbeeld. Door tevens variatie toe te passen in woningtypes ontstaat een breed aanbod van vrijstaande tot aan starters- en seniorenwoningen. Hof van Seaewald biedt ruimte aan iedere doelgroep.

Het bouwblok bestaat uit verschillende karakters. De woningen aan de dijkzijde vormen het krachtige silhouet, als visitekaartje van de wijk, met het poortgebouw, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Terwijl aan de kade juist sterk gerefereerd wordt naar een Zuiderzeehavenstad met een intiemere sfeer, lagere bebouwing en minder ruimte tussen de woningen.

De groene binnenwereld
In het binnengebied realiseren we een klimaatadaptieve oase. De groene binnenwereld vormt een groen collectief hof welke wordt verbonden met groene paden naar naastgelegen openbare ruimtes en de overige bouwblokken in Havenkwartier. Er ontstaat een luwe secundaire wandelroute. Door de aangrenzende tuinen te voorzien van groene erfafscheiding en groen begroeide pergola’s ontstaat tevens een doorlopende groene rand als route voor fauna.

Door parkeren zo compact mogelijk te houden in de binnenwereld ontstaat meer ruimte voor collectiviteit.  Collectiviteit vergroot de samenhang in de buurt. Het binnenhof vormt een plek om te ontmoeten en te delen: het ankerpunt voor het creëren van een hechte buurt.

Duurzaamheid
De woningen zijn duurzaam, circulair en natuurinclusief ontworpen. De woningen worden aangesloten op stadswarmte, voorzien van zonnepanelen en voldoen aan de eisen van Nul-Op-De-Meter. Groene gevels en daken hebben een isolerend vermogen en dragen tevens bij aan de biodiversiteit. Tevens zijn natuurinclusieve maatregelen meegenomen in het ontwerp. Nestkasten en bijenstenen worden als ornamenten toegepast in gevels.

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

Of heeft u alleen een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Projectomschrijving

STATUS
In ontwikkeling
AANTAL WONINGEN
34
PRIJZEN
€200.000 tot €629.000
START BOUW
2025
OPLEVERING
-
ARCHITECT
Pauwert Architectuur
AANNEMER
Bouwbedrijf Jansen

Locatie

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

of heeft u een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP