Kop Keersluis Vlissingen

De gemeente Vlissingen heeft De Realisatie geselecteerd als ontwikkelaar voor een nieuw te bouwen project in het Scheldekwartier. Het project Kop Keersluis bestaat uit 58 appartementen, waarvan 27 vrije sector huur en 31 koopwoningen.

De locatie van Keersluis ligt direct aan het Kanaal door Walcheren. Aan de zuidzijde is het appartementencomplex gelegen aan de doorgetrokken groene Singel en aan de noordzijde aan de Paul Krugerstraat. De locatie biedt een uniek uitzicht op de bedrijvigheid van het kanaal, de stad en de binnenhavens.

Alle 58 wooneenheden zijn gesitueerd rondom een houten ‘scheepsdek‘ wat aangekleed is met groen, wat de onderliggende parkeergarage (deels) aan het zicht onttrekt. De uitgesproken, maar bij de sfeer van de Scheldewijk passende, architectuur zal van Keersluis een herkenningspunt maken aan de entree van het Scheldekwartier en de stad Vlissingen.

Jan Bakers, van architectenbureau Bakers Architecten, ontwierp een gebouw dat refereert aan het rijke historische en maritieme verleden van Vlissingen, met een eigentijdse architectonische vertaling van kenmerken uit de 19e en 20e eeuw. Het deel aan De Willem Ruysstraat heeft de uitstraling van een pakhuis en heeft een bijzonder hoekaccent op de kruising bij de Keersluisbrug. In het ontwerp zijn subtiel de verwijzingen te zien naar het ontwerp van architect Piet Götzen (1914-1977), aan de voormalige Koningsweg. Aan de zijde van de Paul Krugerstraat is gekozen voor een strakke architectuur dat aansluit op de bestaande bebouwing. Aan de zijde van de Singel komen bijzondere beneden-boven-woningen.

Voor meer informatie project Kop Keersluis, klik hier.

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

Of heeft u alleen een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Projectomschrijving

STATUS
In verkoop
AANTAL WONINGEN
58
PRIJZEN
€365.000 tot €895.000
START BOUW
2023
OPLEVERING
2024
ARCHITECT
Bakers Architecten
AANNEMER
BVR Groep

Locatie

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

of heeft u een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP