Smachtenburgse Eng Ede

De Realisatie is door de Gemeente Ede geselecteerd als ontwikkelaar voor het laatste deelgebied in de wijk Smachtenburg in Harskamp.

De 18 woningen in Smachtenburgse Eng zijn door Van Bokhorst Architecten ontworpen als klassieke woningen. Door karakteristieke materialen en authentieke details in de architectuur sluit het plan aan bij het dorpse karakter van de gebouwde omgeving. Daarbij zijn landelijke kernmerken uit de verdere omgeving ook opgenomen in de architectuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verticaal houtwerk dat kenmerkend is voor de boerenschuren in de omgeving, dit wordt op een aantal gevels toegepast.

Programma

Smachtenburgse Eng is geschikt voor diverse doelgroepen door de diversiteit aan type woningen. Zo zijn er woningen geschikt voor senioren om in het dorp te kunnen blijven wonen, maar ook starters vinden hier hun plek. Daarbij komt dat de woningen een brede beukmaat hebben, door uit- en aanbouwen kunnen de woningen geschikt gemaakt worden voor iedere doelgroep.

In de basis zijn zijn er 2 vrijstaande woningen, 12 rijwoningen en 2 twee-onder-een kap woningen.

Natuurinclusief

Het project is gelegen op een oude eng van Harskamp, vandaar de naam Smachtenburgse Eng. Het uitgangspunt bij dit project is een met natuur dooraderd plan, waarbij we samen hebben gewerkt met landschapsbureau Haver Droeze. De woningen worden voorzien van groene daken, krijgen nestkastjes in blinde muren en ook insectenhotels. Daarbij zorgen we voor ontkoppeling van regenwater en ook de erfafscheiding leggen wij aan, wat door middel van diverse groenstructuren wordt vormgegeven.

Voor meer informatie over project Smachtenburgse Eng, klik hier.

 

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

Of heeft u alleen een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Projectomschrijving

STATUS
In ontwikkeling
AANTAL WONINGEN
18
PRIJZEN
N.T.B.
START BOUW
2023
OPLEVERING
N.T.B.
ARCHITECT
van Bokhorst Architecten
AANNEMER
Bouwbedrijf Jansen

Locatie

Wilt u weten hoe wij te werk gaan?

of heeft u een vraag?

NEEM CONTACT MET ONS OP